-
vláknina
-
trávení
-
bílkoviny
-
nutričně velmi bohatý přípravek (omega-3 a omega-6, vitamíny, stopové prvky)
-
• bez GMO
-
• K, vitamíny skupiny B, Zn, Mg
Drť obsahuje vlákninu, která má příznivý vliv na trávení.
Všem známý Hippokratés doporučoval lněné semínko na různá onemocnění a král Karel Veliký dokonce vydal zákon, podle kterého všichni poddaní si museli do jídla přidávat lněná semínka. Díky svým účinkům je len současnými vědci nazýván „plodinou 21. století“ nebo také „plodinou budoucnosti“.
Kouzelný lékař
Lněná drť obsahuje rostlinné bílkoviny, vitaminy skupiny B, stopové prvky (draslík, magnézium, zinek, atd.). Ale jeho nejcennější složkou jsou polynenasycené mastné kyseliny, (omega-3, omega-6), lignan a vláknina. Zejména díky těmto látkám je lněná drť velmi ceněna. Přispívá k normální funkci střev.
V kuchyni
Doporučujeme přidávat 1 čajovou lžičku do připravené kaše nebo ovocného pyré. Chuťově a z výživového hlediska je dobré přidávat drť do omáček a salátů. Vždy je potřeba smíchat 1 čajovou lžičku drtě s 1 polévkovou lžící smetany.
Pro svůj lepší pocit
K normalizaci trávení a střevního traktu užívejte 1 polévkovou lžíci lněné drtě rozmíchanou ve 100-150 g kefíru nebo mléka a to místo snídaně. Doba užívání je 3 týdny.
Užitečná přísada
Lněnou drť je možné použít místo strouhanky do karbenátek nebo ryby. Doporučujeme ji také přidávat do palačinek, kaší a to v množství 10-15% od objemu celého pokrmu.
Díky své přilnavosti je možné drť přidávat při pečení místo vajec. Lněná drť se přidává do ovesné, rýžové, krupicové a tykvové kaše a to v poměru 30-50%.
Použití: z drtě můžeme připravovat palačinky, sušenky nebo buchty - drť se přidává k mouce, hodí se na přípravu omáček k jídlům z masa a ryb - místo mouky. Můžete jej přidávat do salátů, kaše, šťáv, kefíru, jogurtu a jiných mléčných výrobků.
Složení: 100% drť z lněných semen (Linum Usitatissimum)
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sezamových semen a hořčice.
Energetická hodnota na 100 g: 1 574 kJ /376 kcal
Výživová hodnota na 100 g: Tuky 8,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g), Sacharidy 54 g (z toho cukr 0 g), Bílkoviny 21 g, Sůl 0 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 35 oC, na tmavém, suchém místě. Po otevření spotřebovat do 30 dní. Skladovat mimo potraviny se silnou specifickou vůní.
Země původu: Ukrajina
Výhradní dovozce pro ČR a SR: TML a.s., Zábrdovická 25/2, 615 00, Brno-Zábrdovice
Balení: 250 g
Z DŮVODU NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) Č. 1924/2006 O VÝŽIVOVÝCH A ZDRAVOTNÍCH TVRZENÍCH PŘI OZNAČOVÁNÍ POTRAVIN NEMŮŽEME O TOMTO VÝROBKU UVÉST VÍCE INFORMACÍ.